‘Kom! Even een terrasje pakken!’ Dit is een uitnodiging die vaak genoeg te horen is na werk of na school. Even met zijn allen iets drinken. Het is goedkoper dan uit eten gaan, maar het is minstens net zo gezellig. Ja, met zijn allen houden we wel van drankjes en er is ook een grote verscheidenheid aan. Misschien neem jij altijd hetzelfde drankje, maar er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. In dit artikel bespreken we een paar ideeen voor het volgende ‘terrasje’ dat je pakt.

  • Koffie
  • Wijn
  • Cocktail
  • Bier

Koffie

De koffie staat bovenaan. Wanneer je meteen na je werk wat gaat drinken is er een grote kans dat je nog moet rijden. Koffie is dus de uitstekende keus. En er zijn zoveel verschillende soorten koffie! Heb je een boost nodig? Neem dan een expresso. Wil je juist geen cafeine? Dan ga je gewoon voor de Decafé. Er is werkelijk waar voor iedereen wel wat wils. Kies bijvoorbeeld eens Koffie verkeerd, cappuchino of een lekkere Laté. Ook zijn er vaak koffiespecialiteiten waarbij er bijvoorbeeld een caramelsmaak wordt toegevoegd. Hoef je niet te rijden en wil je toch wat sterkers? Neem dan een keer een Irish coffee. Overheerlijk!

Wijn

Sommige mensen zijn weg van witte wijn, andere houden meer van een rode wijn of een rosé. Naast deze keuzes, zit er ook nog eens verschil in zoete en droge wijn en natuurlijk heb je dan nog alle verschillende merken en jaartallen. Met andere woorden: met wijn ben je nooit uitgeproefd! Rode wijn uit kleding krijgen kan wel een uitdaging zijn. Pas dus op dat je niet op je werkkleding knoeit, zeker als je het de dag daarna ook nog moet dragen.

 

Cocktail

Wie houdt er nou niet van een goed gemixte cocktail? Misschien ben je niet echt een cocktail kenner, maar op de menukaart wordt over het algemeen aangegeven wat er precies in een bepaalde cocktail zit. Zo zijn er cocktails op basis van bier, gin, Tequilla, wijn, Wodka, koffie etc. Ja, ook de Irish coffee is feitelijk een cocktail! Bekende andere voorbeelden zijn de Margarita, de bloody Mary en de Martini. Niets zo verfrissend als een heerlijke cocktail aan het einde van de dag.

Bier

Een ijskoud biertje vers van de tap, perfect toch? Zeker als het op vrijdagmiddag is om het begin van het weekend te vieren. Er is een grote verscheidenheid aan bieren. Elk merk smaakt anders. De een is wat bitterder dan de ander. De meeste bierdrinkers hebben dan ook een specifieke voorkeur en blijven daarbij. Sommige zweren bij Hertog-Jan, andere weer bij Guinnes, Heineken of een ander merk. Bier wordt verkregen door wort en hop te koken, te filteren en het af te laten koelen. Bij de juiste temperatuur begint het proces dat we vergisting noemen.

Zoals je ziet is er een oneindig groot scala aan drankjes die je kunt uitproberen. Kijk jij al uit naar de volgende keer dat je een terrasje pakt?