Een wijnreis

Wanneer je op zoek bent naar een leuk uitje voor je bedrijf dan is een wijn reis vaak een goede keus. Tijdens zo’n reis ga je gewoon echt op vakantie. Alleen is het uniek van deze vakantie dat je echt veel leert over verschillende soorten wijnen. Elke dag volg je dan een mooi en leuk programma dat jouw mee helpt om meer te leren over verschillende soorten wijnen. Ook leer je over de verschillende soorten druif soorten hoe deze gemaakt en geplukt worden. Piemonte is een prachtige plek in Italie en dan ook een perfecte locatie om naar toe te gaan voor een wijnreis. Deze locatie staat garant voor erg veel plezier en ook voor een week vol met ontspanning en gezelligheid. Daarnaast is het hier vaak lekker warm dus kun je nog meer genieten van deze top vakantie. Maar welke activiteiten ga je nou ondernemen tijdens deze vakantie?

 

 Meer informatie over de wijnreis naar Piemonte

De Italiaanse keuken is waarschijnlijk een van de lekkerste ter wereld. Het eten en drinken moet dan ook erg goed zijn en hier word dan ook veel aandacht aan besteed. De plek Piemonte is een soort van centrum op het gebied van goed eten en drinken. Zo kun je hier de verschillende soorten chocolade kopen en proeven van bijvoorbeeld nutella. Ook zijn er veel verschillende soorten kazen die je kunt proeven en die de beste ter wereld zijn. Je begint deze vakantie op het vliegveld in Turijn. Hier word je dan ook opgepikt en eerst begin je met een mooie wandeling door Turijn. Waarna je deze wandeling hebt gemaakt en langs verschillende restaurants, foodhallen en cafe’s bent geweest kun je een koffie drinken bij het Al Bicerin. Dit is een wereld beroemd cafe.

De tweede dag van deze reis volg je een echte kook cursus van een Italiaanse chef. Hier kun je uitgebreid eten en ook kun je hier genieten van een heerlijk 4 gangen lunch menu met de beste wijn soorten. Tijdens deze dag is er verder geen gezamenlijk diner gepland en heb je dus ook zelf helemaal de vrijheid om een plek uit te kiezen waar jij graag zou willen dineren. Wanneer je lekker hebt gegeten ga je slapen in een prima hotel. De volgende dag ga je truffels zoeken. Deze kun je zoeken en daarna ook proeven. Vervolgens staat er een uitgebreid wijn en spijs diner op het menu waarbij je kunt genieten van heerlijke gerechten. Hierbij word er altijd gekozen voor de beste restaurants die beschikbaar zijn. Hierbij kun je zelf ook de voorkeur aangeven voor een restaurant. Wanneer je bijvoorbeeld mensen hebt met bepaalde dieetwensen of mensen die houden van vegetarische gerechten dan kun je dit doorgeven. De laatste dag kun je weer naar huis gaan en kun je genieten van een prachtige vakantie die je hebt gehad. Wist je dat er ook wijngaarden zijn in Limburg? Je kan deze bezoeken als één van de buitenactiviteiten noord Limburg! Misschien mag je ook een paar druiven plukken. Leuk groepsuitje dus!

evenement

 

 Tips om de vakantie nog leuker te maken

Op de eerste dag kom je langs veel verschillende foodhallen en plekjes. Handig is het om je niet meteen helemaal vol te eten want er komt ongetwijfeld nog veel lekkers. Handig en beter is het dan ook om verschillende hapjes hier en daar te eten. Ook een ijsje moet je zeker weten een keer geprobeerd hebben. De ijsjes hier zijn echt Italiaans en hebben dan ook een heerlijke natuurlijke en zachte smaak.

Wanneer je van olijven houd is deze plek ook geschikt voor jou. Kies wat olijven uit die jij leuk vind. Er is een zeer grote keus uit verschillende soorten olijven en je kunt dan ook zelf kiezen uit verschillende kleuren en smaken. Ook kun je wat knoflook erbij nemen. Ook heb je veel vrije tijd tijdens deze reis. Wel staan er wat activiteiten voor elke dag op de planning, maar daarnaast heb je meer dan genoeg tijd om zelf activiteiten te ondernemen. Deze kun je zelf uitkiezen en je hebt ook de keus uit veel steden.